1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens het pers evenement waar Apple de nieuwe iPad toonde, kwam het bedrijf met een grafiek waarin de grafische prestaties van de nieuwe chip naast die van Apple’s A5-processor en de Nvidia Tegra 3-processor werden gelegd.

Apple claimt dat de grafische prestaties van de A5-processer, welke voor de iPad 2 en iPhone 4 wordt gebruikt, twee keer zo goed zijn als die van Nvidia’s Tegra 3-processor. Apple durft zelfs te stellen dat de A5X processer welke in de de nieuwe iPad zal verschijnen, vier keer keer betere prestaties levert dan de Tegra 3.

De claims komen echter zonder details over welke benchmarks Apple gebruikt heeft. Volgens woordvoerder Ken Brown van Nvidia voelt het bedrijf zich echter wel gevleid door genoemd te worden door Apple, maar de prestatie claims hebben weinig inhoud zonder meer gegevens. "Wij hebben geen benchmark informatie. We willen weten welke applicatie werd gebruikt. Was dit er één, of gaat het om verscheidene applicaties? Welke drivers zijn er gebruikt? Er komt zo veel kijken met benchmarken", zegt Brown.

Er wordt niet verwacht dat Apple op de proppen zal komen met extra data, maar Brown geeft aan dat Nvidia de nieuwe iPad zelf onderhanden zal nemen en het uiteindelijk wel duidelijk zal worden wat de echte prestaties van het apparaat zijn.