1 min

Sony heeft vandaag de Xperia Sola aangekondigd. Het nieuwe toestel uit de Xperia-reeks is uniek dankzij de toegepaste ‘floating touch’, waarmee genavigeerd kan worden zonder het scherm aan te raken.

De Xperia Sola draait op het Android-besturingssysteem en krijgt tevens ondersteuning van Near Field Communication (NFC) en Xperia SmartTags. Vanaf het tweede kwartaal is de smartphone beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 319 euro.

De ‘floating touch’ technologie wordt door Sony voor het eerst toepast op een smartphone. Hierdoor wordt het voor gebruikers mogelijk te browsen door een vinger boven het scherm te bewegen, zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken. Sony geeft aan dat in de toekomst door interactie met ontwikkelaars via software updates de techniek verder wordt voorzien van nieuwe gebruikersmogelijkheden en toepassingen.

Het toestel is verder voorzien van een 1 GHz dual-core processor, een 3,7 inch scherm en zal het gebruik maken van 3D surround sound met xLOUD voor beter geluid. In eerste instantie zal Android 2.3 meegeleverd worden, maar een update naar Android 4.0 staat gepland voor de zomer van 2012.