1 min

Eerder deze week begon Sony met het uitrollen van de Android 4.0-update voor sommige van zijn toestellen. Onder meer de Xperia S en de Ion ontvingen de update. Nu heeft Sony bekendgemaakt dat ook de ICS-update voor de Xperia U, Xperia Go en Xperia Sola begonnen is.

De update brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee. Naast natuurlijk de upgrade naar versie 4 van Android waarin al aanzienlijke verbeteringen zitten, zijn er ook enkele apparaatspecifieke functies toegevoegd, waaronder een "nieuwe manier om media te ervaren" op de apparaten. Daarnaast is het vergrendelscherm verbeterd, is er een nieuwe multitaskknop en is het mogelijk om widgets te herschalen.

De Sola krijgt daarnaast een nieuwe functie, namelijk een Glove Mode. Deze modus wordt mogelijk gemaakt dankzij de "floating touch"-technologie van het apparaat en de modus stelt de gebruiker in staat om de telefoon te bedienen met handschoenen aan.

Sony laat weten dat niet alle toestellen tegelijkertijd worden bijgewerkt. Het hangt af van het land en de provider wanneer de update beschikbaar zal worden gemaakt.