2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Het Japanse technologiebedrijf Sony heeft innovatie hoog in het vaandel. Het is dan ook niet gek dat Sony sinds het zijn eigen weg is gegaan zonder het Zweedse Ericsson zijn toestellen heeft voorzien van een aantal hoogstaande technische snufjes. Snufjes die het bedrijf er blijkbaar niet doorheen kreeg toen het nog samenwerkte met Ericsson.

Op dit gebied zijn het in de Xperia NXT-lijn vooral het scherm en de camera die voor smartphonebegrippen ruim bovengemiddeld presteren. Sony heeft met deze reeks bewezen dat het prima in staat is om uitstekende smartphones te fabriceren.Hoewel de Sony Xperia Sola tot de NXT-reeks behoort, is dit misschien wel het meest unieke toestel. Niet vanwege zijn algemene specificaties, want die zijn alles behalve indrukwekkend in vergelijking tot de andere toestellen, maar met de toepassing van nieuwe technologieën moet het toestel zijn bestaansrecht kunnen verantwoorden. Sony is namelijk op de proppen gekomen met een scherm met zogenaamde Floating Touch-technologie, zoals Sony dat mooi weet te verwoorden.

Met behulp van deze technologie kan het scherm input waarnemen zonder dat er fysiek contact hoeft te zijn tussen vinger en toestel. Door met de vinger boven het scherm te zweven kan de Sola al input krijgen. Om die reden kan dit toestel ook overweg met invoer wanneer je handschoenen aanhebt. Helaas heeft de doorzichtige balk, de unieke feature in de overige NXT-toestellen, wel plaats moeten maken ten faveure van de Floating Touch-technologie. Daarnaast missen we ook een front facing camera.

Als we kijken naar de aanwezige hardware, zien we dat die ongeveer gelijk is aan de Xperia U, het low-end toestel van Sony. Dit betekent een 1 GHz. dualcore-processor, 512 MB aan werkgeheugen, een 3,7 inch-display met een resolutie van 480 x 854 pixels en een 5 Megapixel-camera.

De Sony Xperia Sola is met ongeveer 260 euro iets duurder dan de Xperia U. In deze review zullen we kijken of de Floating Touch-technologie het prijsverschil rechtvaardigt.