Uit onderzoek van J.D. Power is gebleken dat de iPhone haar eigenaars opnieuw het meeste tevreden stelt. Naast Apple vinden we ook HTC en Samsung terug in de top drie. Deze top drie komt niet onverwachts.

In het onderzoek wordt er rekening gehouden met verschillende aspecten van een smartphone en worden deze onderverdeeld in een aantal categoriën. In totaal kunnen fabrikanten in het onderzoek maximaal duizend punten behalen. Voor het zevende jaar op rij behaalde de iPhone van Apple opnieuw de eerste plaats binnen het onderzoek. Ditmaal zorgden 839 van de 1000 punten voor de eerste positie.

Apple zal dit jaar de hete adem in de nek voelen, want het bedrijf wordt gevolgd door HTC, dat op 41 punten afstand staat. De fabrikant eindigt in het onderzoek op 798 punten. Op de derde plaats vinden we Samsung met 769 punten. Het industriële gemiddelde lag dit jaar op 774.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral de prestaties van de batterij een steeds grotere en belangrijkere rol gaan spelen voor de consument. In een maatschappij waar de consument steeds meer en breder gebruik maakt van zijn of haar smartphone mag ook de batterij niet achterblijven. Volgens J.D Power is ook de loyaliteit aan een merk of fabrikant een belangrijke factor.