1 min

Uit een onderzoek dat is afgenomen onder Amerikaanse consumenten blijkt dat Samsung en Apple de meest tevreden klanten hebben. Apple’s iPhone wist het beste te scoren bij klanten van Amerikaanse telefoonproviders Verizon en AT&T terwijl Samsung het beste scoorde onder Sprint- en T-Mobile-klanten.

Marktonderzoeksbureau J.D. Power deed een onderzoek onder Amerikaanse consumenten. Hiermee wilde het bedrijf uitzoeken over welke smartphone-merken klanten van verschillende Amerikaanse telefoonproviders het meest tevreden waren.

Uit het onderzoek bleek dat bij providers T-Mobile en Sprint de klanten het meest tevreden waren over Samsung, terwijl bij Verizon en AT&T de klanten meer tevreden waren over Apple’s iPhones. Overigens werd bij T-Mobile überhaupt niet gekeken hoe tevreden de klanten waren over Apple, omdat de provider pas begon met het verkopen van iPhones toen het onderzoek al in volle gang was.

Ook HTC en Nokia wisten redelijk goed te presteren. De smartphone-fabrikanten stonden vaak ergens bovenaan het lijstje, maar wisten nergens de eerste plek te halen. BlackBerry deed het helaas wat minder goed, en eindigde bij drie van de vier providers onderaan.

In de galerij vind je verschillende tabellen over de klanttevredenheid bij Amerikaanse smartphone-gebruikers per provider apart.