Voor de negende keer op rij hebben consumenten de iPhone verkozen als beste product. J.D. Power and Associates lieten vandaag weten dat Apple’s smartphones bij de meest recente verkiezing opnieuw met de eerste plaats aan de haal ging. Apple verdiende 855 van de 1000 punten, dat is meer dan de vorige keer in september 2012, toen kreeg het Amerikaanse bedrijf 849 punten.

Nokia kon de tweede plaats opeisen, het Finse bedrijf wist Samsung twee punten voor te blijven: 795 om 793. Motorola en HTC maken de top vijf compleet met 792 en 790 punten. De nummers twee tot en met vijf zitten dus erg dicht bij elkaar. Gemiddeld kregen smartphonefabrikanten een score van 796 punten, 22 punten meer dan bij het vorige onderzoek.

De bevindingen van J.D. Power and Associates zijn gebaseerd op de ervaring van consumenten met specifieke producten. In dit geval werd voornamelijk naar de prestaties van smartphones gekeken, het ontwerp, de functies en het gebruiksgemak stonden eveneens hoog in het vaandel. De aspecten hadden een aandeel van respectievelijk 33, 23, 22 en 22 procent in de eindscore.

Bij de fabrikanten van normale mobiele telefoons wist LG de eerste plaats te pakken met 719 punten, Nokia volgde met een score van 714 punten.