2min Devices

Oude Smart Cover werkt niet op nieuwe iPad

Wie overweegt om binnenkort de nieuwe iPad aan te schaffen en denkt de accessoires van de iPad 2 te kunnen gebruiken, kan bedrogen uitkomen. Gebruikers hebben geklaagd dat de Smart Cover van de iPad 2 niet op het nieuwste model past.

Oude Smart Cover werkt niet op nieuwe iPadDe Smart Cover is de multifunctionele afdekplaat van het scherm van de iPad 2. De hoes dient in de eerste plaats om het scherm van de tablet de beschermen, maar kan eveneens als standaard fungeren. Een ander kenmerk is dat de tablet in de slaapstand schiet zodra je de smartcover over het scherm legt en uit de slaapstand springt zodra je deze verwijdert. Helaas kunnen gebruikers dit accessoirestuk niet voor het zojuist genoemde doeleinde gebruiken voor de nieuwe iPad.

Een grote groep gebruikers heeft zijn ongenoegen geuit op het forum van Apple. Dit is een opmerkelijke bevinding aangezien Apple geen fysieke veranderingen aan de buitenkant van de nieuwe iPad heeft aangebracht.

Fotograaf Mark Booth heeft een aantal proefjes gedaan en is tot de conclusie gekomen dat Apple de polariteit van de magneet aan de binnenzijde van de nieuwe iPad heeft aangepast. Volgens Booth heeft Apple ergens in 2011 wijzigingen aangebracht aan de nieuwste Smart Covers. Wie over een Smart Cover van deze nieuwste lichting beschikt, zal volgens hem geen problemen ondervinden.

Booth adviseert gebruikers om terug naar de winkel te gaan en hun Smart Cover om te ruilen. Volgens hem zal Apple de Smart Cover kosteloos omruilen voor een exemplaar uit de nieuwe lichting. Wie een cover met een vergelijkbare functie heeft gekocht van een andere fabrikant dan Apple, zal de desbetreffende fabrikant of winkelier moeten contacteren.

Bron:Mashable