2min

Over de technische specificaties en features van de Samsung Galaxy S III wordt al enige tijd gespeculeerd. We kunnen vandaag een nieuwe roddel aan deze geruchtenstroom toevoegen. Volgens de Zuid-Koreaanse krant DDaily zal het nieuwe vlaggenschip van Samsung beschikken over een techniek waarmee gebruikers het toestel draadloos en op afstand kunnen opladen.

Draadloos opladen is weliswaar geen nieuwe techniek in IT-land, maar het wordt wel gezien als een belangrijke, innovatieve stap. Het biedt mogelijkheden om een poort voor het laadpunt weg te laten en te voorzien in nieuwe technieken.

Een bijkomend aspect is dat het draadloos opladen nu ook van enige afstand kan gebeuren. In het verleden moest het op te laden toestel over een speciaal hoesje beschikken, met deze nieuwe techniek is het mogelijk om zonder speciale hoes de smartphone op een afstand van twee meter van het station op te laden. Deze techniek zal in de behuizing worden geïntegreerd.

Volgens de laatste geruchten zal de Samsung Galaxy S III beschikken over een 1,5 GHz quadcore-processor, een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 4,8 inch full HD-scherm. Aanvankelijk zou Samsung het toestel op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aanbieden, maar zag daar uiteindelijk van af. Reden hiervoor was dat het bedrijf liever een evenement kiest dat dichter bij de officiële lanceringsdatum ligt om het toestel voldoende persaandacht te geven. Volgens de laatste geruchten zal de lancering op 22 mei plaatsvinden, Samsung houdt het op de eerste helft van 2012.