LG is op de proppen gekomen met een toestel met een bijzondere feature. In de LG A290 is namelijk plaats voor maar liefst drie sim-kaarten. Normaliter worden telefoons slechts uitgerust met één sim-kaart slot en in sommige gevallen twee.

Dit is dus niet het geval in de telefoon die LG vandaag presenteerde. Volgens eigen zeggen is de telefoon bedoeld voor mensen die voortdurend willen schakelen tussen verschillende tariefplannen van telecomproviders. De telefoon van LG werd gepresenteerd voor de Russische markt en zal waarschijnlijk niet uitkomen in West-Europa. De telefoon zal over de toonbank gaan voor een omgerekende prijs van ongeveer 75 euro.

De motivatie die LG gebruikt bij de lancering van de telefoon is nieuw. Bij dual-sim toestellen zien we vaak de redenatie voor het combineren van prive en zakelijke doeleinde of armere gezinnen die met twee sim-kaarten er twee nummers op na kunnen houden. Hierdoor hoeven deze mensen slechts één toestel aan te schaffen. LG richt zich echter op de kosten en goedkope bundels. De telefoon is, ondanks dat deze vrij simpel is, hier wel speciaal op ingericht. Zo kent de A290 een speciale bespaar-modus en zoekt automatisch uit welke bundel op dat moment het voordeligst is. Ook kan de gebruiker zelf kiezen vanaf welke sim-kaart hij of zij een bericht verstuurd of belletje pleegt.