1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia mag zichzelf de grootst fabrikant van Windows Phone toestellen noemen. Slechts een jaar na het sluiten van een samenwerkingsverband met Microsoft heeft Nokia het stokje overgenomen van HTC.

Ondanks het feit dat er pas sinds zes maanden Windows Phone-toestellen van de productieband van het Finse bedrijf rollen is het Nokia reeds gelukt om HTC voorbij te streven. De vooralsnog redelijk jonge Lumia-reeks heeft hierin een grote rol van betekenis gehad. Zo blijkt uit een recent Brits onderzoek naar de verkoop van Windows Phone-toestellen. Nokia is in het Verenigd Koninkrijk goed voor 87 procent van de verkochte Windows Phone-toestellen, wat gezien het aanbod indrukwekkend is.

In een verklaring tegenover Gulf News neemt Tom Farrel, vice-president van Nokia Middle East, de spreekwoordelijke kroon over met de woorden: "Onze strategie werkt! Toen we afgelopen jaar een samenwerking met Microsoft startten stelden we onszelf een doel om het verloren marktaandeel terug te winnen. Dit doel blijkt na een jaar tijd reëel. Wij zijn nu de nummer één Windows Phone-fabrikant wanneer we kijken naar afname. Ons monumentum vergroot zich."