2min Devices

‘Nokia verantwoordelijk voor 95 procent Windows Phone 8-toestellen’

Microsoft timmert met Windows Phone hard aan de weg om het besturingssysteem te laten concurreren met Android en iOS. Belangrijk voor het succes van Windows Phone is een gevarieerd aanbod aan smartphones, uit recente cijfers van AdDuplex blijkt dat Nokia verantwoordelijk is voor 95 procent van alle Windows Phone-smartphones.

Hoewel het mobiele besturingssysteem van Microsoft steeds beter wordt zijn er maar weinig grote fabrikanten die echt durven in te zetten op Windows Phone. AdDuplex, het grootste advertentiebedrijf voor Windows Phone, stelt op basis van het gebruik van Windows Phone dat 95 procent van de toestellen afkomstig is van Nokia. Daarbij is de goedkope Lumia 520 veruit het populairst gevolgd door de Lumia 625, 920 en 710.

Aangezien Microsoft begin dit jaar de smartphonedivisie van Nokia heeft overgenomen, ligt de bal nu volledig bij de techgigant. Zowel het de software als de hardware komt nu voornamelijk uit de keuken van Microsoft. Als we kijken naar de overige fabrikanten dan zien we dat HTC goed is voor 3,3 procent, Samsung voor 1,1 procent, Huawei voor 0,7 procent en de rest voor 0,002 procent. Huawei heeft recent bekendgemaakt te stoppen met Windows Phone omdat het niet winstgevend is en mensen moeilijk te overtuigen zijn een Windows Phone-toestel te kopen.

Deze week gaat de IFA van start, een grote consumentenelektronica beurs in Berlijn, hier worden ook de nodige smartphones verwacht maar alleen Windows Phone-toestellen van Nokia, niet van andere fabrikanten.

Bron:AdDuplex