1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wanneer je een beetje achterdochtig bent of gewoon berichten hebt waarvan je wil dat die niet zomaar in de SMS-historie van de ontvanger komen te staan, is er nu een applicatie die uitkomst biedt. Black SMS encrypt namelijk je berichten.

Black SMS werkt met iMessage van Apple en biedt de mogelijkheid om je berichten te versleutelen zodat niemand anders deze kan lezen. Om de applicatie te gebruiken dien je een bericht te typen. Vervolgens kopieer je de tekst en haal je deze door Black SMS en versleutel je deze met een wachtwoord. Wanneer een andere gebruiker vervolgens het bericht ontvangt, ziet hij in eerste instantie enkel een zwarte tekstballon.

Om de tekst te kunnen lezen dient de ontvanger het bericht te kopiëren en deze door Black SMS halen. Daarbij dient de ontvanger ook het zelfde paswoord in te typen als degene die het bericht heeft verstuurd. Wanneer dit alles is gebeurt, zal de echte inhoud van het bericht te lezen zijn. Ondanks dat het enig werk vergt voordat je een bericht kunt lezen, is het op deze manier wel mogelijk om je persoonlijke bericht ook echt persoonlijk te houden voor jou en de ontvanger.