1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De nieuwste versie van Android, Versie 5.0 met de naam Jelly Bean, komt te vroeg. Dit vindt het gros van de fabrikanten op de smartphonemarkt. Smartphones met Ice Cream Sandwich zullen ten tijde van het uitkomen van Android 5.0 pas redelijk vertegenwoordigd zijn en kunnen zich daardoor niet voldoende bewijzen, zo vinden onder andere Asus, Sony en Samsung.

Op dit moment is pas twee tot drie procent van de smartphones op de markt voorzien van Ice Cream Sandwich. Daarnaast zal de stroom van smartphones met deze versie van Android pas aankomend kwartaal echt op gang komen. Echter maken fabrikanten zich nu al grote zorgen. De meesten hebben op het Mobile World Congress wat afgelopen februari in Barcelona werd gehouden pas de eerste telefoons met Ice Cream Sandwich aangekondigd. Deze modellen zullen pas later dit jaar op de markt te vinden zijn terwijl Jelly Bean al in mei of juni verwacht wordt.

Android versie 5.0 zal luisteren naar de naam Jelly Bean en zorgt ervoor dat fabrikanten nu al met de handen in het haar zitten, zo schijnt het. Ten tijden van de lancering van Android 5.0 zal Ice Cream Sandwich nog maar nauwelijks ingeburgerd zijn en hebben de huidige ICS-modellen amper tijd gehad om zichzelf te bewijzen. De fabrikanten stellen dan ook dat deze snelle opvolging niet goed is voor het platform.