De consument is over het algemeen vooral tevreden over zijn of haar nieuw aangeschafte iPad. Volgens Consumer Report zouden de meeste eigenaren niet veel moeite hebben met de bekende problemen rondom de tablet.

Volgens Consumer Reports wordt de nieuwe tablet juist bovenaan de lijst van beste tablets op dit moment geplaatst. Volgens het bureau zorgen het goede scherm, de 5 megapixel-camera, de goede prestaties en 4G-ondersteuning er in de Verenigde Staten voor dat de consument zeer tevreden is met haar tablets. De bijkomende problemen van de nieuwe iPad worden daarbij door kopers naar de achtergrond geschoven.

Volgens Consumer Reports zouden veel eigenaren niet veel moeite hebben met de problemen zoals bijvoorbeeld de warme batterij. De voornaamste reden hiervoor is is dat maar een erg klein deel van de eigenaars deze problemen überhaupt waarneemt. Daardoor heeft men geen of weinig slechte ervaringen met de tablet. Een andere belangrijke reden is dat de temperatuur binnen proporties is wanneer deze wordt vergeleken met andere tablets. Hierdoor zet de nieuwste tablet van Apple de toch al sterke lijn voort van de fabrikant.