1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De smartphone-markt bestaat strikt genomen uit twee fabrikanten. Dit zou geconcludeerd kunnen worden uit het feit dat Apple en Samsung verantwoordelijk zijn voor 95 procent van de winst die de markt gedurende het vierde kwartaal van 2011 maakte.

Wanneer men kijkt naar de winst, kan er worden gesteld dat het in de markt draait om slechts twee fabrikanten. Apple en Samsung zijn verantwoordelijk voor 95 procent van de winst die in het vierde kwartaal van 2011 werd gemaakt. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Canaccord Genuity. Toch doet ook Samsung het qua winst niet bijzonder goed. Apple is namelijk verantwoordelijk voor 80 van de 95 procent.

De gemaakte winst is één van de belangrijkste factoren voor fabrikanten. Zo leden tegenvallende winstcijfers er toe dat HTC haar geplande lanceringen nog eens goed bekeek en omgooide. De cijfers uit het onderzoek van Canaccord Genuity zien er in ieder geval niet rooskleurig uit voor de rest van de fabrikanten op de markt. Een groot deel van deze fabrikanten vertrouwt op het Android-platform maar is er niet in geslaagd om zichzelf te onderscheiden van de rest van het aanbod van Android-smartphones, op Samsung na natuurlijk.