Toekomstige smartphones zullen niet veel groter worden, maar worden daarentegen wel een stuk krachtiger. Dit stelt Mark Moons, directeur van HTC Benelux.

In de toekomst zullen we volgens Moons meer compacte modellen zien, welke zich niet hoeven te schamen voor hun prestaties. De directeur van HTC Benelux verwacht namelijk dat smartphones met een afmeting van 4,7 inch wel echt tegen een grens zitten qua afmeting. De meeste fabrikanten blijven namelijk hangen rond deze afmeting. Een scherm met een diagonaal van 4,7 inch is voor de meeste mensen qua besturing nog goed te doen met één hand. Neemt men een maat hierboven, dan moet er al snel gebruik gemaakt worden van twee handen om een smartphone te kunnen besturen.

Waar de schermafmeting nu blijft hangen op 4,7 inch, vindt er juist een groei in prestaties plaats. Volgens Moons kan er in de toekomst gerekend worden op kleinere modellen met hoge grafische prestaties. Volgens Moons zijn nu vaak de krachtigste modellen ook de grootste. In de toekomst gaat zou dit echter kunnen veranderen.