HTC topman, Jack Tong, verantwoordelijk voor Noord Azië, heeft aan Focus Taiwan laten weten dat het bedrijf geen smartphones meer zal maken met een scherm kleiner dan 5 inch. Zo komt er een einde aan de mini-productlijn en komt er geen HTC One M9 mini.

Volgens Tong beweegt de industrie naar smartphones met een scherm van minimaal 5 inch en groter en volgens hem ligt de roadmap van HTC dichtbij de industrie. Het dus mogelijk dat er nog enkele smartphone zal verschijnen met een scherm kleiner dan 5 inch, maar we moeten niet verbaasd opkijken als er helemaal geen HTC-toestellen meer verschijnen met een kleiner scherm.

De afgelopen twee jaar heeft HTC ook nog mini’s gemaakt van zijn vlaggenschepen, zo verscheen er een HTC One mini (review), de kleine versie van de HTC One M7 (review) en de HTC One mini 2, een kleinere versie van de HTC One M8 (review). Van de HTC One M9 (review) zal dus geen kleinere versie meer verschijnen.

HTC deed deze uitspraken tijdens de presentatie van de HTC One M9+, een toestel met een 5,2 inch scherm met een QHD-schermresolutie en aan de binnenkant een octa-core MediaTek-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Dat toestel is vooralsnog alleen voor Taiwan aangekondigd, of dit toestel ook naar Europa komt is nog niet duidelijk.