Volgens HTC worden nieuwe smartphones niet dunner dan zes millimeter. Ook zal de Taiwanese fabrikant zich niet meer bezig houden met de ontwikkelingen van modellen met een fysiek qwerty-toetsenbord.

Verschillende Amerikaanse media werden door HTC uitgenodigd voor een speciaal evenement. Op dit evenement waren de grootste bloggers op het gebied van technologie uitgenodigd om naar de plannen van HTC te luisteren. Uit de berichten van deze bloggers blijkt dat HTC van mening is dat nieuwe modellen niet dunner worden dan zes millimeter.

Een smartphone hieronder zou volgens de fabrikant niet fijn beet zijn te houden zijn, maar tevens te dun zijn waardoor de kans op breken of beschadigingen wel erg groot zou worden. HTC heeft laten weten zich wel te willen focussen op het uitbrengen van modellen die de grens opzoeken. Waar HTC geen aandacht meer aan zal besteden zijn modellen met een normaal toestenbord. Een sterke afname in vraag vanuit de consument zou hiervoor de oorzaak zijn. Modellen zoals de HTC Desire Z lijken met dit nieuws dus verleden tijd, in ieder geval voor HTC.