1 min

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat alle huidige Windows Phone applicaties compatibel zullen zijn met Windows 8. Onder ontwikkelaars woedde nog veel twijfel. Microsoft heeft echter opnieuw laten weten dat zij zich geen zorgen hoeven te maken.

Microsoft maakte dit statement op haar blog omtrent Windows 8. Microsoft stelt hierin dat ontwikkelaars niet hoeven te vrezen voor nieuw programmeerwerk. Silverlight, waar veel ontwikkelaars zorgen over hebben, zal volgens de fabrikant niet voor problemen gaan zorgen. Uit een verklaring van een ontwikkelaar bleek dat zij vreesde dat de software niet meer bruikbaar zou zijn na een aankomende grote update. Echter laat Microsoft nu opnieuw weten dat hier geen vrees voor hoeft te bestaan.

Microsoft probeert met dit statement haar ontwikkelaars extra te motiveren om meer Windows Phone-applicaties te blijven maken, aangezien deze in de toekomst gewoon bruikbaar zullen blijven. Ook liet de fabrikant wat informatie los over Silverlight. Een groot deel van het ontwikkelplatform zal namelijk ook worden gebruikt in de code van Windows 8 en Windows Phone 8.