1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Motorola heeft plannen om Android ook naar huistelefoons te brengen. Dit blijkt uit een testrapport van de FCC. Motorola zou inmiddels al twee modellen in de pijplijn hebben zitten.

Uit het rapport van de FCC, een Amerikaanse instelling die draadloze functies van electronica test, blijkt dat de fabrikant twee modellen heeft ingestuurd. Het gaat hierbij om de HS1101 en de MBP2000PU. De modellen zouden uitgerust zijn met Android 4.0 en lijken qua vormgeving erg veel op elkaar. Door Android naar huistelefoons te brengen zou het onder andere mogelijk worden om te videobellen met je huistelefoon.

Buiten het feit dat het bij de modellen gaat om een huistelefoon wijken zij qua functies nauwelijks af van een normale smartphone. Zo zullen ze beschikken over een 3,2 inch touchscreen, een camera aan de voorkant, een micro-usb aansluiting en een microSD-slot. Daarnaast zullen de modellen ook de beschikking krijgen over downloadbare applicaties. Wanneer de modellen op de markt komen en tegen welke prijs is vooralsnog onbekend.