Een gebrek aan Retina displays zorgt voor oponthoud in de productie en levering van de nieuwe iPad. Hierdoor zou Apple de grote vraag naar de tablet niet volledig kunnen inwilligen, er dreigt een tekort.

De vraag naar de nieuwe tablet van het bedrijf uit Cuppertino is nog steeds torenhoog. Zo hoog, dat nu blijkt dat er een gebrek is aan Retina displays. De Retina display is het nieuwe scherm waarover de tablet van Apple beschikt. Volgens Shaw Wu, analist bij Sterne Agee, heeft het tekort verschillende oorzaken. Als eerste kan Samsung de vraag van Apple niet aan. LG en Sharp zouden ook de displays kunnen produceren maar de kwaliteit van deze schermen werd door Apple vooralsnog niet goed genoeg bevonden. Dit betekent dat de schermen niet vanuit drie leveranciers worden verzorgd, maar enkel en alleen vanuit Samsung.

Daarnaast zouden ook de aangepaste werkomstandigheden binnen de fabrieken van Foxconn parten spelen. De Fair Labor Assosiation deed recent onderzoek binnen deze fabrieken op aanvraag van Apple. Eén van de maatregelen naar aanleiding van dit onderzoek is de verkorte werktijden van de werknemers. De combinatie van verkorte werktijden en een tekort aan displays zou er voor kunnen zorgen dat Apple in de knel komt te zitten en problemen krijgt met de levering van de tablet. De toekomst zal het leren.