2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het eerste horloge dat kan samenwerken met de iPhone heeft binnen een dag een half miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Dit gebeurde via de website Kickstarter, welke beginners helpt aan investeringen voor een idee of product.

Dergelijke horloges zijn niet nieuw op de markt. Voorheen kwamen er verschillende modellen uit, maar niet eerder voor de iPhone van Apple. Horloges als de InPulse, WiMM en de I’m Watch werkten namelijk enkel samen met smartphones met daarop het Android-besturingssysteem. Dit veranderde echter toen de maker van de InPulse, Eric Migicovsky, afgelopen woensdag naar buiten kwam met de Pebble. Dit horloge werkt als eerste op de markt samen met een iOS-apparaat.

Om zijn product van de grond te kunnen krijgen richtte Migicovsky zich tot de website Kickstarter. Via deze website kunnen starters investeringen verwerven nieuwe product of zelfs een idee. Voor de Pebble richtte Migicovsky op een bedrag van 100.000 dollar. Dit doel was echter al binnen een uur behaald. Tegen het einde van de dag lag het behaalde bedrag zelfs op 500.000 dollar.

Wanneer de Pebble gelinkt wordt met een iOS-apparaat kan de horloge je voorzien van verschillende belangrijke zaken. Zo is het horloge in staat om de gebruiker op de hoogte te stellen van inkomende gesprekken, sms-berichten en emails. Ook is het horloge in staat om de GPS-locatie te volgen en deze kan tevens dienen als bediening voor je muziek.

Waar de Pebble zich in positieve zin in onderscheidt is het feit dat het horloge met 149 dollar betaalbaar wordt, geen onnodige poeha aan boord heeft en goed zichtbaar is in het directe zonlicht. Daarnaast zal de maker ook een SDK-kit uitbrengen voor het horloge. Op deze manier kunnen ontwikkelaars eigen software voor de Pebble ontwikelen.