2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na het veroveren van de werkvloer, heeft Apple nu haar zinnen gezet op het veroveren van de huiskamer. De introductie van de iTV zal daarbij een belangrijke rol gaan spelen, maar volgens geruchten die op het internet circuleren gaat Apple nog een stap verder. Het technologiebedrijf zou werken aan een Kinect-achtige gamin console als aanvulling op de iTV.

Dat meldt de website Cult of Mac. De techwebsite meldt dat Tim Cook gespot is bij het hoofdkwartier van Valve, bekend van het online platform Steam en spellen als Half-Life, Team Fortress en Portal. Wat de CEO van Apple met de ontwikkelaars te bespreken had is onbekend, maar anonieme bronnen suggereren tegenover Cult of Mac dat Apple en Valve de handen ineen zullen slaan om een Kinect-achtige gaming console op de markt te brengen. De bediening van de console gebeurt aan de hand van bewegingen en aanraakgevoelige controls.

Als de geruchten waar zijn zou dat een nieuwe markt zijn die Apple probeert aan te boren. In het verleden is Apple er al in geslaagd om de muziekmarkt, tabletmarkt, digitale boekenmarkt en ultrabookmarkt te veroveren. Tot op heden heeft Apple nog niet geprobeerd om de markt voor gamingconsoles te veroveren al geniet het bedrijf al wel grote populariteit in de gamingsector dankzij de App Store.

Onlangs doken er ook geruchten op dat Valve zou werken aan een eigen console onder de noemer ‘Steam Box’. Hiermee wil de spelontwikkelaar een nieuwe standaard neerzetten voor gaminghardware. Het is denkbaar dat Apple Valve als partner gebruikt om de woonkamer te veroveren.

Zowel Apple als Valve wilden niet reageren op de geruchten.