2min Devices

‘iPad Mini vanaf derde kwartaal te koop’

De geruchten over de komst van een iPad Mini houden stug aan. Het Chinese webportaal NetEase zegt dat de kleine variant van Apple’s populaire tablet vanaf het derde kwartaal te koop zal zijn, het bedrijf zal daarmee de concurrentie met Windows Phone 8-tablets aangaan. Het prijskaartje zal 249 of 299 dollar bedragen.

‘iPad Mini vanaf derde kwartaal te koop’De eerste geruchten over de iPad Mini doken vorig jaar oktober op. Analist Brian White, die de naam iPad Mini overigens heeft verzonnen, maakte destijds een rondreis langs diverse toeleveranciers van Apple. Zij wisten hem te vertellen dat Apple werkt aan een kleine tablet met een aantrekkelijk prijskaartje voor consumenten die niet het geld (over) hebben voor een iPad 2.

Blogger John Gruber vertelde twee weken geleden in het Amerikaanse programma The Talk Show dat Apple aan een verkleinde versie van de iPad werkt. Deze variant heeft volgens hem een schermgrootte van 7,85 inch. Wel moest hij te kennen geven dat hij niet met zekerheid kon zeggen of deze tablet ook daadwerkelijk door Apple op de markt gebracht zal worden. Steve Jobs heeft altijd gezegd dat hij geen iPads wil introduceren met een kleiner scherm. Dat zou een prettige internet- en gebruikservaring in de weg staan en het project is op voorhand gedoemd te mislukken, wat hem betreft. Wat zijn dood met deze ideologie doet is onduidelijk, maar wordt vanzelf opgehelderd.

Volgens NetEase zal de iPad Mini vanaf het derde kwartaal te koop zijn voor 249 of 299 dollar. De Chinese website zegt dat Foxconn en Pegatron de productie van de iPad Mini op zich zullen nemen, waarbij Foxconn het leeuwendeel op zich neemt. Apple heeft niet officieel gereageerd op de plannen om een kleine en goedkope tablet uit te brengen. Ook de toeleveranciers van Apple willen niet inhaken op de geruchten.

Bron:PCMag