1 min

Een kleinere en goedkopere variant op de iPad zal eind dit jaar in de winkels liggen, zo melden twee anonieme bronnen aan het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg. De iPad mini, zoals we de kleine iPad maar even noemen, zal in oktober worden aangekondigd.

Bloomberg heeft het al vaker bij het juiste eind gehad als het gaat om informatie over nog te lanceren Apple-producten. Volgens de bronnen gaat het om een tablet met een scherm met een diameter van 7 tot 8 inch. Eerdere geruchten meldden al een scherm van 7,85 inch. De iPad mini zal met een prijs van ongeveer 200 dollar aanzienlijk goedkoper worden dan de huidige iPad en de iPad 2. Met deze prijs kan Apple de concurrentie beter aangaan in de markt voor laaggeprijsde tablets, een markt waar zoekgigant Google ook onlangs instapte met de Nexus 7.

De huidige iPad heeft de beschikking over een scherm van 9,7 inch en is daarmee vrij groot in vergelijking tot een groot aantal tablets. De Nexus 7 van Google heeft bijvoorbeeld een scherm van 7 inch. Steve Jobs was echter niet al te positief over dergelijke tablets, hij vond dat tablets minimaal het formaat van de iPad moesten hebben. Of Jobs betrokken was bij de ontwikkeling van de kleinere iPad is dan ook twijfelachtig.

De iPad mini wordt waarschijnlijk in oktober aangekondigd, mogelijk tegelijk met de iPhone 5, waar de afgelopen tijd ook veel geruchten over bestonden.