2min

Tags in dit artikel

, ,

De iPad Mini bevindt zich momenteel in een testfase. Deze kleine tablet heeft een scherm van ongeveer 8 inch en beschikt ondanks zijn kleine formaat over dezelfde beeldresolutie als zijn grote broer de iPad 2.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de Wall Street Journal. Steve Jobs (54) heeft altijd volgehouden de tablets met kleine schermen helemaal niets te vinden. Deze zouden een prettige internet- en gebruikservaring in de weg staan. Het kleine scherm zou bijvoorbeeld niet ten goede komen aan het afspelen van gedownloade applicaties. Concurrenten zouden simpelweg niet de middelen hebben om tablets met 10 inch grote schermen aan te bieden voor hetzelfde prijskaartje als de iPad, zo betoogde Jobs.

De CEO van Apple, Tim Cook denkt er mogelijk anders over. Als de geruchten kloppen, werkt Apple momenteel aan pocket editie van de populaire iPad tablet. Deze zogeheten iPad Mini zou de concurrentie moeten aangaan met aanbieders zoals Amazon (kindle Fire) en Barnes & Noble (Nook Tablet).

De iPad Mini is voor zover bekend niet de officiële naam van deze tablet, maar is geïntroduceerd door analist Brian White. Hij maakte vorig jaar een rondreis langs diverse toeleveranciers van Apple. Zij wisten hem te vertellen dat Apple werkt aan een kleine tablet met een aantrekkelijk prijskaartje voor consumenten die niet het geld (over) hebben voor een iPad 2. Sindsdien houden de geruchten over de iPad Mini hardnekkig aan.

Volgens deze onbevestigde verhalen heeft de iPad Mini een scherm van 7,85 inch met een resolutie van 1024 x 768 pixels. De iPad Mini zal naar verluidt een prijskaartje van 200 tot 300 dollar krijgen.

Vanmorgen schreef Techzine al dat Apple volgens de laatste geruchten op woensdag 7 maart de iPad 3 zal tonen aan het publiek. Deze zou over een retina display beschikken met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Of de nieuwe iPad over een dual-core of quad-core processor zal beschikken blijft in het ongewisse. Tevens zou de nieuwe tablet over 4G-ondersteuning beschikken. Of dat ook voor de iPad Mini geldt is onbekend.