1 min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft de opvolger van de Optimus LTE aangekondigd, de Optimus LTE2. Het zal de eerste smartphone worden welke is voorzien van een werkgeheugen van 2 GB. De LTE2 zal half mei in Zuid-Korea beschikbaar komen.

LG heeft directe concurrent Samsung niet laten nagenieten van de aankondiging van haar nieuwe topmodel, de Galaxy S III. LG heeft de LTE2 namelijk specificaties meegegeven welke we nog niet eerder in een smartphone terug hebben gezien, ook niet in de Galaxy S III.

Zo wordt de LG LTE2 de eerste smartphone met 2 GB aan werkgeheugen. Verder beschikt de LTE2 over een True HD IPS display, welke ook bij zijn voorganger werd gebruikt. Verder kan de LTE2 draadloos opladen, een feature van de Galaxy S III waarop Samsung erg trots was, zo bleek gisterenavond bij de presentatie. Gebruikers kunnen verder gebruik maken van Android Ice Cream Sandwich en de smartphone is voorzien van een accu met een capaciteit van 2,150 mAh, welke de accuduur met 40 procent moet verlengen. Welke processor gebruikt zal worden is nog onbekend.

Half mei zal het toestel bij minstens drie providers in Korea te verkrijgen zijn. Wat het toestel moet gaan kosten en wanneer deze beschikbaar komt in andere landen is niet bekend gemaakt.