1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung en Qualcomm slaan de handen ineen en hebben samen de Alliance for Wireless Power (A4WP) opgericht, zo maken de bedrijven vandaag bekend tijdens de CTIA Wireless beurs. Deze samenwerking moet de ontwikkeling voor een standaard op het gebied van draadloos laden van elektrische apparaten versnellen.

De bedrijven zullen samenwerken aan een nieuw draadloos systeem om meerdere apparaten tegelijk op toegankelijk plekken, zoals in een auto en tafelbladen, op te kunnen laden, voor een lagere prijs dan tot heden beschikbaar is. De A4WP verwacht geen gebruik te hoeven maken van de dure ‘multi-coil repeaters’, waarmee andere systemen wel worden voorzien. De visie van de samenwerkende bedrijven is dat meerdere apparaten met uiteenlopende behoeftes, van een bluetooth headset tot een tablet, tegelijk opgeladen kunnen worden via hetzelfde medium.

De A4WP heeft echter nog een lange weg te gaan, zo moeten er naast een technische blauwdruk ook protocollen voor het testen en de certificering komen. Naast Qualcomm en Samsung werken een aantal kleinere bedrijven aan de nieuwe standaard, dat zijn Ever Win Industries, Gill Industries, Peiker Acustic, Powermat Technologies en SK Telecom. Ook staat de A4WP open voor toetreding van nieuwe partners.