Samsung is van plan om af te stappen van de Qi-standaard, die het momenteel gebruikt voor het draadloos opladen van mobiele apparaten zoals smartphones. De Koreaanse fabrikant wil gebruik gaan maken van de eigen WiPower-technologie. In de Samsung Galaxy S 4 wordt nog gebruik gemaakt van de Qi-standaard.

Momenteel maken veel fabrikanten zoals gebruik van de Qi-standaard van het Wireless Power Consortium. Hiertoe behoren bijvoorbeeld LG, HTC, Motorola, Nokia en Philips. Samsung is aangesloten bij het Wireless Power Consortium, maar heeft desondanks aangegeven dat het de techniek in nieuwe apparaten niet meer gaat gebruiken.

De WiPower-standaard wordt ontwikkeld door de Alliance for Wireless Power, bestaande uit Qualcomm en Samsung zelf. Een voordeel van de WiPower-standaard is dat apparaten niet per se direct contact hoeven te hebben met het oplaadstation. Ook kunnen meerdere apparaten tegelijk opgeladen worden, al kregen wij dat met de Qi-standaard met enige moeite ook voor elkaar. WiPower maakt gebruik van magnetische resonantie, Qi gebruikt magnetische inductie.

Samsung hoopt dat andere fabrikanten op termijn ook overstappen op WiPower. Dat zou betekenen dat de draadloze oplaadstations die nu in omloop zijn waardeloos zullen zijn voor toekomstige producten.