2min

Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over de mogelijke productlancering van de iPhone 5 en de iPad Mini. Naar verluidt zal Apple haar nieuwste iPhone in september introduceren. Een kleinere en goedkopere versie van de iPad zou een maand eerder aan het publiek getoond worden in augustus.

Dat meldt DigiTimes op basis van bronnen uit de aanvoerketen van Apple. Pegatron werkt naar verluidt aan de nieuwe iPhone 5. Het technologiebedrijf zou volgens DigiTimes intern hebben besloten om de moederbordafdeling te laten inkrimpen om ervoor te zorgen dat de iPhone op tijd klaar is voor de lancering in september. Foxconn werkt volgens de bronnen hard om de iPad Mini voor de lanceerdatum af te krijgen. Deze zou in augustus op de markt verschijnen.

Daarnaast meldt DigiTimes dat Apple ook een nieuwe 10 inch iPad later dit jaar zal lanceren. Pegatron zou verantwoordelijk zijn voor de fabricage van dit model. Naar verluidt verschijnt deze nieuwe iPad ergens in het vierde kwartaal.

Onlangs schreef Techzine over het gerucht dat Apple plannen heeft om de markt voor low-end smartphones te veroveren. Dat zou het technologiebedrijf willen bereiken door een kleinere en goedkopere variant van de iPhone te willen uitbrengen. Over het al dan niet verschijnen van de iPad Mini doen al sinds vorig jaar de geruchten de ronde. Het zou naar verluidt gaan om een tablet met een schermgrootte van 7.85 inch, maar met dezelfde scherpe resolutie als de iPad 2. Volgens de geruchten zou Apple hier een prijskaartje van 249 of 299 dollar aan hangen.