1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het tekstbewerkingspakket Microsoft Office komt ook naar iOS- en Android-tablets. Een anonieme maar welingelichte bron binnen Microsoft bevestigt dit bericht tegenover de website Boy Genius Report (BGR). Het bedrijf wil beide versies in november lanceren.

Vorig jaar november verschenen de eerste berichten over het verschijnen van een Office-versie voor de iPad. Enkele maanden later publiceerde The Daily de eerste screenshot van de nieuwe app. Microsoft heeft altijd ontkend dat het werkt aan een tabletversie van haar tekstbewerkingspakket. Frank Shaw, hoofd van de communicatieafdeling van Microsoft, stelde dat de berichten onjuist en gebaseerd waren op speculaties. Tegenover ZDNET vertelde Shaw dat de screenshot die The Daily had geplaatst nep was.

BGR zegt wel beter te weten. De techwebsite zegt dat het een anonieme bron binnen Microsoft heeft gesproken die de komst van MS Office voor tablets bevestigt. Hij zou een werkende versie persoonlijk getest hebben. Hij wijst erop dat het laadscherm "Office voor iOS" vermeldt, niet "Office voor iPad". Hiermee wordt de indruk gewekt dat het tekstprogramma mogelijk ook beschikbaar komt voor andere Apple-producten die op iOS draaien, zoals de iPhone of de iPod touch.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is MS Office volgens de bron straks niet alleen beschikbaar voor iOS, maar ook voor Android-tablets. Volgens de bron wil Microsoft de app in november op de markt. Een prijskaartje kon hij niet noemen, maar volgens eerdere geruchten zouden gebruikers 10 euro moeten neerleggen voor deze applicatie.