1 min

De overname van Instagram lijkt voor Facebook al gauw resultaat op te leveren. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Instagram-filters binnen afzienbare tijd al gebruikt kunnen worden door Facebook-gebruikers.

De Braziliaanse afdeling van Facebook heeft dit nieuws inmiddels bevestigd. Althans, voor de Facebook-applicaties. Vooralsnog gaat het echter om maar een klein aantal van de filters die Instagram aanbiedt. Om te beginnen zullen de zwart-wit- en sepia-filters worden aangeboden. In latere updates moeten ook andere filters doorgevoerd worden. Of de filters ook op de desktop-site van het sociale netwerk gebruikt kunnen worden is nog niet duidelijk.

Facebook zou overigens al een jaar bezig zijn geweest met de implementatie van filters. Of de aankoop van Instagram dus werkelijk iets te maken heeft met de implementatie van filters in de camera-applicatie, is dus niet helemaal zeker. Wat wel zeker is, is dat de Facebook- en Instagram-applicatie op deze manier dichter bij elkaar worden gebracht.