1 min

Volgens een rapport van IDC is Apple met haar mobiele besturingssysteem iOS nog altijd verantwoordelijk voor het grootste deel van Google’s inkomsten in de mobiele markt. Apple’s plannen voor het vervangen van de Maps-app van Google voor een eigen applicatie lijkt daarom een gewaagde stap te zijn.

Google zou volgens het rapport in dit jaar maar liefst 61 procent van de globale smartphonemarkt weten te pakken. Dit is enigszins ironisch aangezien iOS voor meer inkomsten lijkt te zorgen. Volgens het rapport zorgt iOS voor twee procent van Google’s totale omzet in 2012.

Volgens de auteurs van het rapport zal de introductie van Apple’s eigen Maps-app geen groot verschil maken wat betreft Google’s inkomsten, omdat Google Maps nog altijd gebruikt kan worden op iOS. De auteurs gaan zelfs zo ver dat ze beweren te verwachten dat Maps de populairste applicatie zal worden van Google’s aanbod in de App Store voor iOS.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Google binnen afzienbare tijd een iOS-variant van de populaire Chrome-browser zal lanceren. Daarnaast zouden er ook andere toevoegingen voor de App Store in de pijplijn zitten.