Apple presenteerde gisteren de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem iOS. In versie 6 worden veel nieuwe functies geïntroduceerd, in totaal gaat het om zo’n 200 extra toevoegingen en wijzigingen. Helaas zullen niet alle iPhone-gebruikers van het volledige arsenaal aan functies kunnen genieten.

Momenteel zijn er zes functies bekend welke niet, of niet volledig worden ondersteund door alle toestellen. Zo zal de nieuwe Maps-app wel op alle toestellen beschikbaar komen, maar de turn-by-turn-navigatie en de Flyover-functie wordt op zowel de iPhone 3GS en iPhone 4 niet ondersteund.

Siri komt niet naar alle iOS 6-toestellen. Apple wekte bij sommigen deze indruk, maar helaas. Siri wordt wel geïntroduceerd op de nieuwe iPad en was al beschikbaar op de iPhone 4S. Apple’s officiële verklaring is dat de microfoons in de oudere toestellen niet goed genoeg zijn om Siri’s werking op een behoorlijk niveau te krijgen. De Made for iPhone Hearing Aids zijn enkel beschikbaar op de iPhone 4S.

Dan zijn er nog enkele functies die enkel bij de iPhone 3GS niet worden ondersteund. Het gaat om de VIP-mailbox, de gedeelde fotostreams en de offiline reading list.