1 min Devices

Microsoft hernoemt Surface-tafels: PixelSense

Microsoft kondigde vannacht twee tablets aan, welke de naam Surface kregen. Al in 2007 bracht Microsoft multitouch tafelcomputers op de markt onder dezelfde naam. Om verwarring te voorkomen heeft Microsoft er voor gekozen om de Surface-tafels een nieuwe naam te geven.

De Surface-tafels gaan vanaf vandaag door het leven als PixelSense-tafels. Momenteel vindt men enkel de Surface SUR40 van Samsung op de markt, dit is de opvolger van de originele Surface-computer die in 2007 werd geïntroduceerd. De SUR40 dateert van januari 2011 en is sinds eind 2011 werkelijk verkrijgbaar.

De keuze voor de naam PixelSense is niet verrassend. De techniek waarvan de tafels gebruik maken draagt dezelfde naam. PixelSense houdt in dat elke pixel niet alleen kleuren kan uitzenden, maar ook een infraroodcamera aan boord heeft, waarmee bepaald kan worden of er zich een hand of voorwerp boven het oppervlak bevindt.

Microsoft zal het Surface-merk vanaf vandaag enkel gebruiken voor tablet-producten van het bedrijf. De eerste Surface-tablet kan later dit jaar verwacht worden, deze tablet is echter voornamelijk op de zakelijke markt gericht. Een consumentenversie met een Intel Ivy Bridge-processor aan boord kan in het eerste kwartaal van 2013 op de markt komen.

Bron:CNET