1 min

Terry Gou, Foxconns CEO, blijkt niet al te schuw om af en toe een woordje te spreken over aankomende Apple-producten. Het lijkt er op dat de man al een voorschotje heeft gekregen op wat de iPhone 5 zal worden, want tijdens een aandeelhoudersvergadering spreekt de CEO openlijk over het nieuwe toestel. Gou verwacht dat de iPhone 5 een lachertje zal maken van de Samsung Galaxy S III.

Consumenten moeten wachten op de iPhone 5, zo vindt Gou. ‘De iPhone 5 zal de Samsung Galaxy S III degraderen’, meent Gou. De man treedt verder niet in detail over wat de nieuwe iPhone voor hardware aan boord zal krijgen en waarom de telefoon beter zal zijn dan het vlaggenschip van Samsung.

Waar Gou wel over sprak was de nieuwe zakelijke relatie die Foxconn met Sharp is aangegaan. Sharp zal hoogstwaarschijnlijk een aantal onderdelen leveren voor de nieuwe iPhone. Foxconn is tegenwoordig de grootste aandeelhouder van de producent, nadat het tien procent van de aandelen overnam. Bij deze overname was een bedrag van 800 miljoen dollar gemoeid.

Volgens Gou krijgt Foxconn qua schermen een flinke voorsprong op Samsung, dankzij de hypermoderne Sharp-fabriek in Sakai City in Japan. Gou vertelde daarnaast ook dat de Sakai-fabriek een exclusief contract heeft met Corning, de fabrikant van Gorilla Glass.