1 min

Het Chinese Hon Hai Precision Industry, beter bekend als Foxconn, heeft zijn winst in het derde kwartaal met 11 procent zien toenemen. Dat stijging van de winst heeft te maken met de introductie van de iPhone 6S en iPhone 6s Plus die door Foxconn worden geproduceerd.

Foxconn is al jarenlang partner van Apple en produceert vrijwel alle producten voor het bedrijf. Door het grote succes van Apple zijn ook de cijfers van Foxconn rooskleurig. De omzet steeg naar 1,07 biljoen Taiwanese dollar en de winst kwam uit op 37,9 miljard Taiwanese dollar (1,07 miljard euro). Vorig jaar behaalde het bedrijf in het derde kwartaal een winst van 34,09 Taiwanese dollar.

Deze grote stijging is voornamelijk te danken aan de productie van de iPhone 6S. Het bedrijf produceert echter ook voor andere bedrijven zoals HP en Sony.

Vorige week werd bekend dat Foxconn 4 miljard dollar investeert in een fabriek die LCD-schermen fabriceert. Het bedrijf wil volgend jaar ook de schermen gaan leveren voor de iPhone 7. Daarmee gaat Foxconn ook proberen om een grote leverancier te worden van Apple, het zal moeten concurreren met LG, Samsung en Japan Display om de schermen voor de iPhone 7 te mogen leveren.