Apple heeft een patent aangevraagd voor een nieuw soort backpanel voor smartphones, waarin zich verschillende soorten lenzen kunnen bevinden. Door middel van verschillende backpanels of een methode om met een draaibeweging van lens te wisselen, wordt het voor smartphonegebruikers mogelijk om verschillende soorten foto’s te nemen.

Mocht Apple dit patent al kunnen toepassen op de nieuwe iPhone, dan zou het bedrijf mogelijk een nieuwe revolutie in de smartphonewereld teweeg kunnen brengen. Smartphones worden over het algemeen gezien als de grootste reden waarom digitale camera’s de afgelopen jaren minder goed verkocht worden. Ondanks dat zijn de tekortkomingen van de camera’s in smartphones zeer duidelijk, voornamelijk met betrekking tot de lens.

De meest recente iPhone heeft de beschikking over een 8 megapixel-camera en een f/2.8-lens. De goede camera is één van de speerpunten van de iPhone 4s en het lijkt daarom logisch dat Apple graag voortborduurt op dit succes.

Uit recent uitgelekte beelden van de mogelijke behuizing van de iPhone 5 blijkt overigens niet dat een dergelijke lens al in het toestel te vinden zal zijn.