De Arabische afdeling van Samsung heeft in een tweet het bestaan van de Galaxy Note 2 door laten schemeren. Naast het bestaan van het hybride toestel zouden er ook al enkele specificaties bekend zijn.

In de tweet vraagt Samsung Arabië aan haar volgers over welk toestel zij het meest enthousiast zijn, de Galaxy Beam, Galaxy Tab 2 of Galaxy Note 2. Met deze vraag wordt het bestaan van de kruising tussen een smartphone en tablet indirect bevestigd door Samsung. Dit is vrij opmerkelijk te noemen omdat de fabrikant normaal gezien een zelfde aanpak hanteert als bij de Galaxy S3. Bij dit toestel werd zo veel mogelijk informatie geheim gehouden en daarom werden medewerkers die aan het toestel werkten zelfs afgezonderd van de buitenwereld.

Naast het bestaan van de tweede generatie Galaxy Note zou er ook al het nodige andere nieuws bekend zijn omtrent het model. Zo zou de Galaxy Note 2 in oktober op de markt komen, om te concurreren met de iPhone 5 van Apple. Ook zou het al bekend zijn dat de Note 2 zal gaan beschikken over een groter scherm dan zijn voorganger. Onderhuids zou er een Exynos-quadcore processor te vinden zijn. Tevens zou de Note 2 steviger gebouwd zijn en beschikken over een betere accu.