Wanneer Microsoft haar eerste Windows Phone 8 modellen op de markt brengt, zullen deze verscheept worden met de 2013-versie van Office. Dit weet een bron, bekend met de gang van zaken bij Microsoft, te melden.

Het nieuws werd vandaag naar buiten gebracht door Paul Thurrott, een bron die het vaker aan het juiste eind heeft wanneer het gaat om geruchten rondom de Windows-software van Microsoft. De man stelt dat Microsoft er voor zal kiezen om een nieuwe versie van haar Office-pakket mee te leveren op nieuwe Windows Phone 8-toestellen. In de 2013-versie van het pakket zouden meer functionaliteiten te vinden zijn en de look van de software heeft een make-over ondergaan.

Naast het nieuws omtrent Office 2013 weet Thurrott ook nog enkele andere onderwerpen aan te stippen. Zo claimt Thurrott dat Windows Phone 8 zal beschikken over een optie om te booten in veilige modus. Microsoft zou het voor fabrikanten ook makkelijker gaan maken om smartphones op afstand te controleren. Ook het sideloaden van applicaties moet mogelijk worden, zonder tussenkomst van een applicatiewinkel.