1 min

Het flashen van custom roms is nog altijd erg populair onder de Android-gebruikers. Het team achter CyanogenMod heeft dan ook haar eerste Release Canidate voor versie 9 beschikbaar gesteld voor maar liefst 37 toestellen.

Wanneer het rooten van een toestel geen onbekend terrein is voor je, en je meer dan eens een custom rom op je smartphone plaatst, dan is de CyanogenMod vast geen onbekende naam voor je. Het team heeft dan ook al aardig wat releases achter haar naam staan en het ondersteunt een breed scala aan modellen. Dit blijkt wel uit het feit dat het team haar eerste Release Canidate voor versie 9 beschikbaar heeft gesteld voor 37 toestellen. Enkele populaire modellen uit deze lijst zijn bijvoorbeeld de Galaxy S II, Note en Nexus van Samsung. Ook aantrekkelijke modellen als bijvoorbeeld de HTC Sensation, Desire S, LG Optimus 2X Speed en de Sony Xperia Arc krijgen hun eigen versie.

Het uitbrengen van deze eerste Release Canidate betekent overigens niet dat het werk van het team op een einde loopt. De CyanogenMod zal doorontwikkeld worden door middel van het implementeren van nieuwe features. Met het oog op het uitkomen van Android 4.1 is er ongetwijfeld weer genoeg werk aan de winkel voor het team. Gebruikers kunnen, wanneer deze nieuwe versie van Android uitkomt, de nodige nieuwe builds verwachten.