2min

Tags in dit artikel

, , ,

De langverwachte Oppo N1 is eindelijk te koop en is daarmee de eerste smartphone waarbij consumenten de mogelijkheid hebben om een telefoon met Cyanogenmod voor geïnstalleerd te kopen. Het toestel is te koop vanaf 449 euro bij Oppostyle en MobiFocus.

De Oppo N1 is de eerste smartphone waarbij het mogelijk is om te kiezen om het toestel met Android of Cyanogenmod voor geïnstalleerd te kopen. Cyanogenmod is een zwaar gemodificeerde versie van Android. Deze versie van Android is vooral populair bij consumenten die graag hun telefoon hacken en sneller willen worden voorzien van Android-updates. Normaal gesproken moet je in veel gevallen je toestel hacken om Cyanogenmod te installeren, dit toestel is zowaar door Google gecertificeerd en beschikt dus ook over de officiële Google Play Store.

Behalve het feit dat het toestel de mogelijkheid heeft om met Cyanogenmod geleverd te worden heeft dit toestel nog meer opvallende eigenschappen. Allereerst beschikt het toestel over een draaiende camera, wat ervoor zorgt dat het mogelijk is om zowel aan de voor- als achterzijde van het toestel scherpe foto’s te maken.

Daarnaast wordt de smartphone geleverd met een kleine afstandsbediening die het mogelijk maakt om het toestel neer te leggen en met de afstandsbediening foto’s te maken. Ook is het mogelijk om door menu’s te scrollen door je vinger over de achterkant van het toestel te bewegen, hiervoor is een speciale sensor geplaatst achterop het toestel.

Naast bovenstaande functies beschikt het toestel over een 5,9 inch Full HD-scherm, het toestel is valt dus eigenlijk in de phablet categorie. Verder is er een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz aanwezig in combiatie met 2GB aan werkgeheugen. Er kan gekozen worden uit een versie met 16GB opslagcapaciteit voor 449 euro of een 32GB versie voor 479 euro.

In de Benelux is de Oppo N1 alleen te koop via Oppostyle en MobiFocus. Via deze website is te zien hoe je het toestel kunt bestellen.