1 min

Tags in dit artikel

, , ,

CyanogenMod heeft een ROM uitgebracht waarmee de Xperia Z2 voorzien kan worden van het gelijknamige besturingssysteem. Het betreft momenteel een eerste versie die nog niet uitontwikkeld is.

Via de website van CyanogenMod is de nightly-build voor CyanogenMod 11 te downloaden, het archiefbestand weegt zo’n 260 MB. Voor de installatie is een ontgrendelde bootloader benodigd. Aangezien het om een vroege versie gaat, zijn er wel problemen te verwachten als je je Xperia Z2 (review) ervan voorziet. De eerste gebruikers maken melding van bugs in de Camera-app en de NFC-ondersteuning, alsook verminderde respons van het touchscreen.

CyanogenMod is hoogstwaarschijnlijk de populairste variant van Android. Door het installeren van de mod krijgen gebruikers een schone versie van Android, zonder de bloatware en wijzigingen in de interface die veel fabrikanten doorvoeren. Ook voegen de ontwikkelaars verschillende mogelijkheden toe, zoals aanpasbare thema’s voor de interface.

De meest recente versie, CyanogenMod 11, is gebaseerd op Android 4.4.3 KitKat, momenteel de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem.