1 min

Ondanks het feit dat Google Android 4.1 nog maar net heeft aangekondigd, is het de ontwikkelaars van XDA-Developers al gelukt om de software te porten. De ontwikkelaars hebben namelijk een Android 4.1-rom uitgebracht voor de One X, het vlaggenschip van het Taiwanese HTC.

Het is de ontwikkelaars op XDA-Developers al meer dan eens gelukt om versies van Android uit te brengen op toestellen welke (nog) niet door de fabrikant zelf ondersteund worden. Dit is opnieuw het geval bij de custom rom van een ontwikkelaar genaamd tgascoinge. De rom brengt Android 4.1 naar de HTC One X, nog voordat de fabrikant zelf ook maar een woord over een eventuele update naar de nieuwe versie van het besturingssysteem heeft gesproken. De rom werd gebaseerd op een eerder uitgelekte dump van de Galaxy Nexus. Die dump is echter wel afkomstig van een versie die zich nog in het alpha stadium bevindt.

Gebruikers wie de rom inmiddels op hun toestel geïnstalleerd hebben, melden desondanks al enige verbeteringen ten opzichte van Android 4.0. De rom is jammer genoeg nog verre van geschikt voor dagelijks gebruik. Zo werken verschillende zaken nog niet en ook is het flashen van een custom-rom zoals gewoonlijk niet zonder gevaren.