Nokia heeft alsnog een redding achter de hand mocht het mis gaan met de samenwerking tussen het Finse telefoonbedrijf en Microsoft of wanneer Windows Phone uitdraait op een debacle.

Dat zegt bestuursvoorzitter van Nokia Risto Siilasmaa in een interview op de Finse televisie. Hij vertrouwt er echter op dat het niet zo ver zal komen en dat Nokia de juiste beslissing heeft gemaakt om over te stappen op Windows Phone. Siilasmaa gaat met zijn uitspraak in tegen eerdere claims dat Nokia niet over een plan B beschikt.

Siilasmaa ging verder niet in op hoe dit plan er precies uitziet. Hij sluit uit dat Nokia terug zal stappen op Symbian: "Symbians marktaandeel is gezakt tot vrijwel nul."

In juni kondigde Microsoft het Windows Phone 8-besturingssysteem aan en tevens bevestigde het bedrijf dat huidige Windows Phone-toestellen geen upgrade naar de nieuwe versie hoeven te verwachten. Ondanks dat Nokia hier enigszins luchtig over doet, lijkt het voor de hand liggend dat veel nieuwe smarphonekopers zullen wachten tot de release van Windows Phone 8 of kiezen voor een andere platform.