Voor de mensen die alvast een beetje kennis willen maken met Android Jelly Bean, is er goed nieuws te melden. De Google Sound Search-applicatie is namelijk voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Wanneer je de eerste dag van het Google I/O-evenement hebt gevolgd, is de applicatie Sound Search je vast niet ontgaan. De feature deed zich in eerste instantie voor onder het koptje "What’s that song?". Later kreeg het beestje een naam onder Google Ears, wat ook niet de definitieve naam blijkt, want dat wordt Google Sound Search. De applicatie installeert zichzelf als een widget en gaat de concurrentie aan met alom bekende geluidsherkennings-apps zoals Soundhound en Shazam.

De applicatie is een van de nieuwe features die hun leven beginnen met ingang van Android 4.1. Echter is de applicatie inmiddels uit de Google Developer preview van Android 4.1 geëxtraheerd en nu voor iedereen te downloaden. Ontwikkelaars op het forum van XDA-Developers lukte het om verschillende versies van de applicatie te maken, waardoor de applicaties op een groot deel van de Android 4.x-toestellen draait.

De applicatie zal de strijd aan gaan met concurrenten als Soundhound en Shazam. Ondanks dat deze applicaties al enige tijd op de markt zijn en de nodige fans hebben vergaard, zullen zij het naar verwachting moeilijk gaan krijgen. Google zou namelijk plannen hebben om de applicatie standaard in Android te gaan bakken, waardoor een groot deel van de consumenten waarschijnlijk direct naar Sound Search zal grijpen.

Lees meer