Zoekgigant Google heeft de broncode van de nieuwste versie van Android vrijgegeven voor ontwikkelaars. Android Jelly Bean werd slechts enkele weken geleden aangekondigd, maar is dus reeds in handen van smartponefabrikanten en ontwikkelaars van applicaties.

Android Jelly Bean brengt een aantal verbeteringen, zoals een aangepaste interface waarbij de nadruk meer is komen te liggen op animaties. Verdere verbeteringen vindt men onder andere in aangepaste notificaties en de toevoeging van spraakbesturing. Natuurlijk zijn er ook de nodige verbeteringen op het gebied van snelheid doorgevoerd. De broncode van Android Jelly Bean werd al eerder beschikbaar gesteld aan enkele grote fabrikanten, maar nu is deze ook voor alle ontwikkelaars beschikbaar gesteld.

Google brengt binnenkort zelf het eerste toestel uit dat voorzien is van Android Jelly Bean, het gaat om de Nexus 7-tablet. Deze tablet is ontwikkeld in samenwerking met Asus. Google kondigde de tablet aan op het Google I/O-evenement, waar de nieuwe versie van Android eveneens werd gepresenteerd.

Ook Google’s meest recente smartphone zal weldra voorzien worden van een update naar Android 4.1, een precieze datum is echter niet bekend gemaakt.