1 min Devices

‘Behuizing Surface zorgt voor productieproblemen’

Volgens een rapport van DigiTimes ondervinden Microsoft’s leveranciers van onderdelen problemen bij het produceren van de behuizing van de Surface, Microsoft’s Windows 8-tablet. Microsoft werkt naar verluidt samen met Pegatron, welke niet in staat lijkt om de behuizing op een hoog tempo te produceren.

Microsoft vereist een hoog rendementspercentage bij het produceren van de behuizingen voor Surface, maar de Taiwanese fabrikant lijkt hier niet aan te kunnen voldoen. Microsoft was volgens het rapport in eerste instantie van plan om een magnesium-aluminium-behuizing te produceren, maar kwam hier door beperkte capaciteit op terug en koos vervolgens voor een magnesium-behuizing welke met MegVapor wordt behandeld.

Microsoft houdt de Pegatron goed in de gaten, zo blijkt uit het rapport. De softwaregigant heeft als doelstelling om voor het einde van 2012 maar liefst 5 miljoen Surface-exemplaren geproduceerd te hebben. Hoe het kan dat er problemen zijn bij de productie van de behuizing is onduidelijk, Microsoft heeft met verschillende fabrikanten overlegd en uiteindelijk gekozen voor Pegatron.

De Surface-tablets worden tegelijkertijd met Windows 8 gelanceerd, wat medio oktober zal zijn. De Surface Pro, een tablet met Windows 8 in plaats van Windows RT, zal drie maanden later geïntroduceerd worden.

Bron:DigiTimes