1 min

Microsoft heeft inmiddels zijn kwartaalcijfers van het tweede fiscale kwartaal van 2013 bekendgemaakt, het bedrijf wilde geen specifieke verkoopcijfers bekendmaken van de Surface-tablet, maar tussen neus en lippen door werd wel door Microsoft’s CFO Peter Klein gesteld dat de productie line-up uitgebreid zou gaan worden, toen een analist vroeg naar de Surface-tablets.

De stelling dat de productie line-up uitgebreid zou worden werd omringd met een aantal andere uitspraken van Klein over Surface. Zo zou er geografisch uitgebreid worden en zou ook de retaildistributie en capaciteit uitgebreid worden. De Surface is volgens Klein een "bevorderende factor bij de groei van de omzet".

Het is mogelijk dat de uitspraak over de productie line-up in verband staat met de lancering van de Surface Pro, maar het is aan te nemen dat er naast de Surface Pro nog meer hardware lanceringen op de planning staat. Al zullen deze producten naar alle waarschijnlijkheid pas op de markt komen na de lancering van Windows Blue en wanneer Microsoft meer marktaandeel heeft bereikt met Windows 8.